Kedd
2020-02-25
22:03:58
...
Statisztika

Truffa portál

Cikkek

Főoldal » Cikkek » Cikkek » Humor

Amikor a nyúl legyőzi a dogot…
Fiam általános iskolás korában nyulakat tenyésztett. Ő végezte a munkát, leadta a nyulakat, bezsebelte a pénzt. Mi pedig vettük az eleséget, úgyhogy jó vásár volt! Nagyon lelkiismeretesen ellátta a nyuszikat. Reggel iskola előtt etetett, délután tanulás végeztével szintén, még füvet is fölhordott nekik, amit az apja kaszált. Minden szombaton precízen kitakarította az ólakat.
Volt egy baknyúl is, amelyik kivételezettként minden nap ugrálhatott szabadon, sőt a fűhordásra is elkísérte a gyereket. Soha nem ment messzebb három méternél, nem félt senkitől. Az idegeneket megszaglászta, aztán tovább ugrált.
Nekem nem tetszett ez a nagy szabadság, mert féltem, hogy egyszer a kutyákat is játszótársnak nézi, de attól még jobban, hogy azok is őt, aztán volt baknyúl, nincs baknyúl…
Hamarosan lelőtték a kutyáimat, így maradt a nyúl házőrzőnek is. Én nem akartam több kutyát az életben…
Férjem elhatározta, hogy dogunk lesz. Hiába ellenkeztem, hogy nagy, nyálas, sokat eszik, nem kell kutya, én nem etetem, akkor is hoztak egyet. Vagyis hoztunk, mert én is velük tartottam azzal a szándékkal, hogy majd rámutatok, hogy mi a hibája, és miért nem kell. Odaértünk a „tenyésztőhöz”. Az anyakutya egy felborított hordó előtt méteres láncon őrjöngött, mire a gazda lapáttal bekergette a „helyére”. A „kis” dogot úgy kellett kivonszolni a kamrából, ahová „előlünk” bújt el. Sovány, kisebb dalmata méretű állat volt, szeméből sütött a félelem. Elvisszük, mondtam.
Otthon sok időbe telt, mire megszokta a símogatást, és nem pisilte össze magát minden kézfelemelésnél. Nagyon jó étvággyal evett, és gyorsan nőtt. Játszani nem szerettem vele, mert nyálas volt, karmolt, nagy volt, rám ugrott, szóval nem részletezem. Mit tegyünk, hogy ne unatkozzon??
Fény gyúlt az agyamban! A NYÚL!
Mindenki azt mondta, hogy nem vagyok normális. A kutya egy-kettőre lenyeli!
Kipróbáltam mégis… Lefogtam a kutyát, a fiam pedig kiengedte a nyulat. Kutyuskánk egyből eljátszott volna vele, de nem engedtem el. A nyúl odajött, megszagolta az új ismerőst, aztán elugrált, visszajött, lespiccelt minket, elment, visszajött, ekkor úgy éreztem, hogy eléggé meg vagyok jelölve, és elengedtem a kutyát. Persze előtte többször e lelkére kötöttem, hogy a nyúlat bántani NEM szabad!
Szagolgatták egymást, kerülgették, én pedig folyamatosan mondtam a dognak, hogy: Nem szabad! Nem szabad!
Elég hamar megjegyezte. A következő napokban minden etetés alkalmával együtt játszottak. Csak ezért aggódtam, hogy esetleg túl messzire futnak, de a nyúl mindig visszajött a kert végéből.
Egyik nap nagyon belemelegedtek a fogócskába. A nyúl jobban tudott cselezni, de a dognak hosszabbak voltak a lábai, elkapta a nyakánál… A nyúl nagyot visított, a kutya elengedte… Megfagyott az ereimben a vér… Ennek vége! Éppen oda akartam szaladni, amikor a nyúl felpattant, beleharapott a dogba, aki kétségbeesetten menekült, a nyúl meg utána.
Nagyom sajnáltam, hogy nem volt videokameránk…
Kategória: Humor | Hozzáadta:: vadmacska (2012-05-20)
Megtekintések száma: 571 | Hozzászólások: 14
Összes hozzászólás: 11
0
11 SF   [Bejegyzés]
Epi! Nem kell, hogy így legyen. De ez ellen csak az emberek tehetnek.
“Először figyelembe sem vesznek, aztán nevetnek rajtad, aztán harcolnak ellened, és aztán nyersz.” (Mahatma Gandhi)

0
10 Epipapi   [Bejegyzés]
Manapság az a trendi, hogy a hiénák győzik le a birkákat...

0
7 cassy   [Bejegyzés]
Nagyon jó story, tetszett. Nekünk régen a kispesti kertes házban voltak csirkéink, tyúkok, disznó. Mindig keltettünk csibéket. Egyszer egy kis vörös volt köztük, aki a füttyre kivált a többiek közül s hozzánk szaladt. Sajnos egy macska eltüntette.
Mi most egy kis ( 10 hónapos) spánielt tanítgatunk az életre. Már kétszer bevittek a Rendőrségre, mert az utcán mindig meg akarom mutatni neki, hogyan kell felemelt lábbal pisilni a fánál. DDDDDDDDD :):):)

0
8 vadmacska   [Bejegyzés]
Neeem vaaagy nooormáálisss!:DDDD

0
9 Alie   [Bejegyzés]
Na, ezt is sikerült elképzelnem :-DD

0
5 Alie   [Bejegyzés]
Tényleg kár, hogy nem lett felvéve :-D Hála istennek vizuális vagyok, így szépen lejátszódott előttem a sztori, a lespricceléstől kezdve...

0
6 vadmacska   [Bejegyzés]
:)Tudod, addig nem hittem el, h a dogok olyanok, mint a macskák, míg nem kaptunk egyet. Képzeld el azt is, h a maga 50 kilós valójában az öledbe akar mászni..:D

0
3 BielArandel   [Bejegyzés]
Nekünk is volt anno dog - nyúl párosunk. Ha a nyúl répát kapott, a kutya is kikövetelte magának. Persze a nyúl pillanatok alatt befalta a répát, míg a kutya épp csak el kezdte enni.
Persze ebből a nyúl profitált, mert kilopta a kutya szájából a répát.

0
4 vadmacska   [Bejegyzés]
Na, az én dogom nem süllyedt répáig..

0
2 haen   [Bejegyzés]
identitászavar

0
1 vadmacska   [Bejegyzés]
dry

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]