Kedd
2020-02-25
21:50:52
...
Statisztika

Truffa portál

Cikkek

Főoldal » Cikkek » Cikkek » Humor

Vidámkák 1.
Mottó:

„Történet, még nőtlen, csajozós koromból, amikor igen nagy kincs volt egy „kégli”

Vidámkák 1.

Irány Surány

Az a tipikus nap volt, amikor van mikor, van kivel, van mivel, de nincs hol. A történet pontosan abból az időből való, amikor az Illés énekelte, „ Bosszantó, de sehol egy kégli „.
Nyár volt, hét-ágra sütött a nap, a levegő tele volt a szerelem illatával, meg az én sirámaimmal, hogy hova vihetném el egy kis szexre pár napos barátnőmet. Ki tud adni egy kéglikulcsot, mert anyámék csak a régi ismeretségeimet látták szívesen otthon, az új lányokkal szemben bizalmatlanok voltak. Sőt, amikor egyszer egyedül hagytam a lányt a szobámban,anyám megkérdezte nem fog-e valamit ellopni. Tehát haza csak nagyon-nagyon ritkán vittem lányt.
A sors ma jót akart velem tenni. Gyula barátom felajánlotta, hogy meló után úgyis megy le Surányba, a víkendházába, ha akarjuk, vele mehetünk. Ő majd eltesz-vesz a kertben, vagy átmegy a helyi kocsmába az ottani haverokkal piálgatni, amíg mi hancúrozunk.
Egy megkönnyebbült „ Hurrá „ felkiáltással elindultunk az óbudai HÉV-vel Szentendre felé.
Minden terv szerint haladt, kis zavar csak akkor lett, amikor ittasan visszajött a kocsmából és szent meggyőződése volt, hogy én a feleségével hentergek a szobában. Persze tudom, hogy csak így akart beszállni a partiba, hátha a megbocsátása fejében ő is lefeküdhet a „feleségével „.
Végül este 7-8 óra felé felkerekedtünk és elindultunk vissza Pestre.
Akkor még nem tudtuk, hogy a ragyogóan sikerült délután után még milyen fergeteges röhögés vár ránk.
A vonaton egymás mellett ültünk hárman - természetesen középen Ági - így hívták, a szemközti padon egy idegen nyelven beszélő fiatal pár, s mellette egy hatvan körüli, - mint később kiderült - tudálékos férfi. A hangulatunk remek volt, - kinek miért - ráadásul mi is alkoholizáltunk egy kicsit, ezért a HÉV-en be nem állt a szánk.
Megpróbáltuk kitalálni milyen nyelven beszélnek a fiatalok. Én mondtam, hogy valamilyen északi, a haverom úgy gondolta, hogy litván vagy észt, tudálékoska elkezdett hablatyolni valami indogermánról, ami kapott egy szláv beütést, s erről még közben kiselőadást is akart tartani.
A gordiusi csomót én vágtam el. A Beatles dalokból - mivel azokat énekeltem akkoriban egy zenekarban - összeszedett csekély angol tudásommal megkérdeztem őket, honnan jöttek. Kiderült, hogy finnek.
Ennek barátom borzasztóan megörült, és mondta, hogy tud egy mondatot, ami magyarul és finnül is ugyanúgy hangzik. Ez pedig „ a Dunában úszik egy hal „ volt. Megkértem őket - lefordítva angolra -, hogy mondják el ezt a mondatot finnül.
Hát lett meglepetés. Volt ott Dunainem, vejnemöjnen, raikkonen, hakkinnen stb., de sehogy sem hasonlított a magyar szövegre még véletlenül sem. Barátom megkért még egyszer fordítsam le nekik, de pontosan, mert lehet hogy nem értették.
Már az összes utas kihegyezett füllel hallgatta a finnek szavait, beleképzelve a magyar mondat szavait, de csak a halláskárosultak véltek felfedezni valami hasonlóságot.
Gyula barátom borzasztó mérges volt, és azon felül, hogy újra kérte a próbát - mert hogy biztos rosszul fordítottam -, le is rajzolta nekik a Dunát, meg egy halat. Szegénykék egymást túllicitálva bólogattak, hogy értik a tébolyodottat, de mondták nekem angolul, hogy esküsznek, ezt a mondatot úgy kell mondani finnül, ahogy ők mondják.
Újból és újból elmondták - szerintem már félve egy atrocitástól - nem tudván mire vélni a helyzeten hahotázó utasokat, és a morc barátomat.
Mire Pestre értünk megszületett Gyula barátom megfellebbezhetetlen ítélete:
„Ezek nem tudnak finnül, tehát ezek nem finnek „
A kocsi szétrobbant a röhögéstől, a szegény finn turisták azóta is emlegetik a finn-ugor nyelvcsalád mintapéldáját: „ A Dunábainen ussikainen einen halein „ , ami szerintük egy idézet a magyar Kalevalából.

2007.május 10.
Kategória: Humor | Hozzáadta:: cassy (2012-05-21)
Megtekintések száma: 378 | Hozzászólások: 5
Összes hozzászólás: 5
0
5 Epipapi   [Bejegyzés]
happy biggrin

0
4 Alie   [Bejegyzés]
:-D

0
3 cassy   [Bejegyzés]
A sok alkohol miatt meg pláne nem azonosította be DDDD

0
2 vadmacska   [Bejegyzés]
Miért nem ismételted hangosabban... úgy jobban megértik..:DDD

0
1 SF   [Bejegyzés]
:-))
Amikor az iskolában tanultuk a finnugor nyelvrokonságot, felolvastak nekünk pár szót, ami elvileg nagyon hasonló a két nyelvben. Valahogy én is így jártam, mint a barátod, hiába meresztettem a fülemet, nem hallottam ki a hasonlóságot.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]