menu
person
[ Updated threads · Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Felhasználók fóruma » Csevegő » Emberi psziché
Emberi psziché
SFDátum: Kedd, 2012-05-22, 19:49:46 | Üzenet # 1
Hadnagy
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 46
Alie topikja
 
cassyDátum: Kedd, 2012-05-22, 21:20:33 | Üzenet # 2
Őrmester
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 22
Kedves Alie !
Hát mi tudnánk erről beszélgetni naphosszat. Sajnos nyugdíjasként is kevés az időm, írni is évente írok valamit, de ez a téma érdekes. Egy idős hölgytől kaptam egy könyvet ( a tudatalatti hatalma ), aztán a Titok-ot, de az egészet vegyes érzelmekkel olvastam. A sok ismétlés miatt.
Szerintem ennek is köze van a lélekhez, mert ha olyan van ( már nem is tudom hány gramm ??, de olvastam erről ), az szerintem az agyban van, vagy legalább is az agy generálja, és irányítja. De ebben nem vagyok szakértő, illetve igazán felületes műkedvelő vagyok.
Inkább csak elindítottam most ezt a topikot, mert te is erre vártál. Persze azért tudok róla beszélgetni.:):):)
 
AlieDátum: Szerda, 2012-05-23, 06:53:44 | Üzenet # 3
Közlegény
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 18
Először is köszönöm :-)

Cassy, én is olvastam sok mindent. Ugyanis én inkább olvasok mostanában, mint írnék, bár lehet, hogy... Most, hogy van hová. A lényeg, hogy szerintem az emberi pszichénél érdekesebb a világon nincs. Nem az űrbe kellene az emberiségnek kívánkoznia, amikor a saját bolygóját sem ismeri, így van ez az aggyal is. Azt tudjuk, hogy az átlag ember kb. a 80%-át "semmire" nem használja. De vajon az igaz? Vagy ezene nagy területen bujkálnak olyan képességek, amelyeket ma "paranormálisnak" tartunk? Lehetséges, hogy le vannak kódolva bennünk olyan információk, amelyek az emberiségre vonatkoznak? Te honnan "tudod", hogyan kell túlélned? Én honnan tudom mindig, mi a bajom? SF-nek honnan jön az ereje, hite, hogy csak írjon, honlapot csináljon, családot tartson egybe? Én ilyen "titkokra" gondolok, amikor az emberi pszichét kutatom...
 
vadmacskaDátum: Hétfő, 2012-05-28, 09:51:29 | Üzenet # 4
Közlegény
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 12
Sziasztok!
Én nem kutatok semmit, csak gyakorló vagyok:)
Azt nem értem, h az emberek miért tesznek meg mindent azért, h tönkre tegyék az életüket...és hogyhogy még mindig nem haltunk ki?!??
 
AlieDátum: Szombat, 2012-06-23, 14:13:31 | Üzenet # 5
Közlegény
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 18
Vadmacs, én sem komolyan kutatok dry Csak szeretem figyelni az embereket. 41 év után egészen jól megy, minden álszerénység nélkül. Egyszerűen kialakult a képességem, hogy a felszín alá lássak. A válasz a kérdésedre, hogy miért tesznek meg mindent az emberek, hogy tönkretegyék az életüket... Mert félnek a boldogságtól. Félnek a céltalanságtól, félnek attól, hogy nyugvópontra kerülnek. Az emberi lét rendkívül felgyorsult. Ma Pató Pál úr az "ej, ráérünk arra még" mentalitással éhen halna, pedig a ez a rohanás a vesztünket fogja okozni. Az ember annyira hozzászokott a pörgéshez, hogy bármit megtenne, hogy mozgásban maradjon. Ha jó az élete, de nyugodt, az már unalmas. Tehát - akár tudat alatt - elkezd azon "dolgozni", hogy mozgalmasabbá tegye. Ha pozitív irányba nem megy, akkor elindul negatív irányba, csak történjen már valami. Hogy miért nem haltunk még ki? Idő kérdése. Nagyon rövid időé... Az Átalakulás választ ad erre.
 
SFDátum: Vasárnap, 2012-06-24, 11:32:07 | Üzenet # 6
Hadnagy
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 46
De ahhoz a képességhez az is kellett, hogy eltávolodj valamennyire az emberektől. Mentes légy a civilizáció ártalmaitól.
Szerintem marhaság, hogy a nyugodt élet unalmas. Sokan, ha eltöltenek néhány hetet az "unalmas" körülmények között és kicsit lelassulnak, világosan látják, hogy mennyire káros, ahogy eddig éltek. De aztán muszáj visszamenni és rohanni tovább:-(( Sokakat ez tesz tönkre.

Pl. most olvastam, hogy a nyugati írók az évi szokásos egy könyv helyett kettőt írnak. Emellett novellákat, híreket szivárogtatnak ki folyamatosan. Reggel 9-től este 11-ig dolgoznak megállás nélkül. Mint író ember, kérdezem én, meddig lehet egy ilyen munkatempót bírni? Hogy lehet úgy írni, hogy valójában már rég nincs mondanivalód? Persze, vannak klisék, amikhez mindig lehet nyúlni. De akkor hol marad az alkotás? Az eredetiség? És az a legszomorúbb, hogy ezt maguk az írók generálták abbéli félelmükben, hogy elfelejtik őket az olvasók. Közben pedig egyre silányabb, egysíkúbb regények születnek. Minek rohanni, ha az a minőség rovására megy???
 
gomba13Dátum: Szerda, 2012-08-15, 02:40:22 | Üzenet # 7
Közlegény
Csoport: Ellenőrzöttek
Üzenetek: 2
Alinak:
Szerintem sem baj, ha az élet nyugodt - és a pörgés hiányának nem alternatívája az unalom. Találj érdekes elfoglaltságit, bibelődő tevékenységet, kényelmes odafigyelő olvasást, nézzed a vizet, a csillámló fényeket és ha unatkozol közben akkor magadra vess, és menj vissza pörögni...

Hadnagynak:
Nem csak a nyugati írók teszik ezt, hanem azok többsége is, akik nemcsak megírni akarnak valamit, hanem a terméket (novella, regény, vers, stb) el is akarják adni. Ez más, több, mint az, hogy "kiadni" - eladhatatlan és eladatlan könyv van bőven, és csalódott alkotó is. Amúgy, szerintem az alkotás, eredetiség nem feltétlenül a lassúbb írás velejárója. Írhatok én olyan lassan, hogy heti 1 mondat születik csak, mégse vagyok eredeti - sajnos.
Dehát ez csak egy vélemény, nem akarok orákulumnak látszani.
 
SFDátum: Péntek, 2012-08-17, 12:58:16 | Üzenet # 8
Hadnagy
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 46
Igazad van, csak azért írtam a nyugati írókat, mert éppen róluk olvastam.
Sajnos megírni már nem elég egy könyvet. Azt el is kell adni, méghozzá jól, mert a nyomdák iszonyú árakkal dolgoznak, a kereskedők rengeteget lenyúlnak, az írónak meg szinte semmi nem marad még akkor sem, ha amúgy megspórolhatná a korrektort.
Persze, nem hiszem, hogy ma Magyarországon egy író megélhet csak az írásból, ha nem ismert a neve. Aki viszont ismert... Az kiadhat akármit. A napokban beszélgettem egy ismerőssel egy ismert nevű "íróról", akit ráadásul fel is karolt egy neves kiadó. Az ismerős boltjába sorra hozzák a csalódott olvasók az "író" könyveit, mert hamar rájönnek, hogy az "író" nem is tud írni. Legfeljebb szavakat egymás után.
Nyugodj meg, egyikünk sem orákulum, de a gondolataink kicserélése így is nagyon hasznos.
 
gomba13Dátum: Szerda, 2012-08-29, 14:36:35 | Üzenet # 9
Közlegény
Csoport: Ellenőrzöttek
Üzenetek: 2
Kösz, nyugodt vagyok.
Ami a magyar írókat illeti Szabó Magda (sajnos elment) óta is van többek között Eszterházi és Nádas. Utóbbi különösen. Neki IS van mondanivalója (ráadásul érdekes is) a lélekről. Na persze (szerintem) nem Márai vagy Thomas Mann vagy Hermann Hesse...

Megélni művészetből? Én szobrászkodom (nemcsak a számat jártatom itt) és megpróbáltam eladni egyiket másikat. Feltételek a galériáknál. 1) ha még élsz, ne erőlködj. 2) átvesszük bizományba, ha eladjuk jó, ha nem visszakapod. 3) Mindegy mennyiért adjuk el, a bevételünk 20 (azaz húsz) százaléka a tiéd.

Ebből hamar kijön, hogy ma a szobrász nem keres annyit (órabérben számítva) a márvány-faragással, mint egy huszadrangú kőmíves segédmunkás. Ezért aztán nem adok el...

Ez is a pszichéhez tartozik.
 
Fórum » Felhasználók fóruma » Csevegő » Emberi psziché
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: